Update: 22/11/2022
Dane dotyczące procentów stylów należy traktować raczej jako niewysokomiarodajną ciekawostkę (z uwagi na kreatywność beermanagerów w opisach stylów czy wręcz omijanie ich oraz z olaniem syzyfowej pracy w czyszczeniu danych w tym aspekcie), pozostałe dane i wskaźniki już racjonalniejsze, dane zbierane raz na dobę:
- Miasto – niezła kolumna do filtrowania przez “Search in table”
- Kranów – pominięte puste jeśli były non-stop puste
- Różnych Browarów – literówki ale i kooperacje w nazwach niestety zwiększają kapkę tą liczbę
- Różnych Piw – tu już zwiększenie symboliczne
- Dni Menu – niestety nie wszystkie knajpy przetrwały na ontap, ale kilka nowych się pojawiło, zaś kilka zniknęło w trakcie na dosłownie dzień czy dwa (nie wnikam, dlaczemu)
- Suma Kranodni – nazwa chyba jasna, ale dla pewności: zsumowana liczba niepustych kranów w kolejnych dniach (o ile menu na ontap było dostępne, vide poprzedni punkt)
- Czas Życia Piwa – czyli średni czas, jaki piwo spędzało na kranie (czyli: kranów * dni menu / różnych piw) w dniach. Taka forma rotacji, ale w praktyce warto pamiętać, że niektóre knajpy podpinają kilka razy z rzędu keg tego samego piwa, czego tu oczywiście nie widać
- Premiery co X [d] – co ile dni pojawiało się nowe piwo. Rzecz jasna im mniej tym lepiej