Update: 26/11/2023

Wersja stałego notowania, jeno same browary restauracyjne vel brewpuby (w pojęciu UT), granulacja tygodniowa, dane z około półtora roku.

Jak łatwo zgadnąć – nienarysowane osie dla każdego z browarów to pionowa: miejsce w (dla regionalnych: niepełnego) Top50 UT (1 na górze), jak to na UT w topkach – wg średniej Bayesa. Oś pozioma: czas – można sobie najechać myszką czy tam klepnąć palcem na fonie w linię żeby wyskoczyły konkretne wartości.

Aha, numeracja browarów wg najnowszego notowania, te z myślnikiem zamiast liczby pożegnały się z Top50 (najczęściej – zmieniając typ browaru na UT). Tak, browarów restauracyjnych, również tych z kraftowym podejściem jest dużo więcej niż widać – ale źródło danych czyli top50 na UT wymaga minimum 1000 ocen.

Jeśli ktoś woli spaghetti, to niżej wszystko na jednym naćkane.