Update: 09/06/2023
A tak chciałem sobie sprawdzić, skoro czekinki i tak się zbierają w innych celach… A są to czekinki małych a interesujących mnie browarów (na dole lista) okołolambikowych, europejskich. Teoretycznie komplet czekinów, ale były w ciągu tego półtora roku jakieś pojedyncze dni, że skrypt nie banglał.
Aha, przypisanie do krajów na podstawie najczęściej czekinowanych piw z jednym wyjątkiem: pominięte US (jeśli hameryka najczęściej czekinowana, to brany drugi najczęstszy kraj) – bo multum europejczyków ma je jako najczęściej czekinowany kraj. Metoda nadal tylko trochę skuteczna, ale ojtam ojtam. Zaś #N/D występuje dla kont ukrytych bądź skasowanych lub ze zmienionym loginem.
Legenda klikalna, dane obejmują 200 osób z największa liczbą tych okołodzikusowych browarów (aha, dla browarów coponiektórych, które chciałem uwzględnić ale które robią jednak różne piwa – np pinta barrel brewing – uwzględnione są wyłącznie czekiny dzikusów)
i lista browarów:
- Acid Joe
- Ammonite
- Antidoot – Wilde Fermenten
- BAKKUM Fermentation
- Balance Brewing & Blending
- Bofkont
- Bokke
- Brouwerij en Stekerij ‘t Pomphuizeke
- Brouwerij Eylenbosch
- Brouwerij Kestemont
- Brouwerij VAN’T Pajottenland
- Debris Hills
- Duron
- Het Boerenerf
- Het Boerenerf Eylenbosch (a, bo zmienił nazwę sobie na UT więc się jakby zdublował)
- Huisstekerij H.ertie
- Insight Cellars
- Little Earth Project
- Lubrow Brett & Barrel
- Métaphore
- Mills Brewing
- Pellicle Vergistingen
- Penyllan
- PINTA Barrel Brewing
- Publitasting
- Sick Boy Brewing
- Siemàn
- Symbiose Brewing / Blending
- Vermeersch